Wie en wat?

DIGIT staat voor ‘digital gear in tourism’ en is een onderzoeksproject van de opleiding Toerisme en recreatiemanagement van Howest Kortrijk.

Met DIGIT willen we reisbureaus ondersteunen in het gebruik van digitale tools in hun service naar de klant. We bevinden ons in een tijdperk waarin ‘mobile’, ‘online’ en ‘social’ niet meer weg te denken zijn. Toch blijkt dat een meerderheid van de Vlaamse reisbureaus nog weinig gebruik maakt van de nieuwe tools en mogelijkheden die het internet biedt. Dit kan te maken hebben met een gebrek aan tijd en digitale skills. Daarom willen we met DIGIT praktijkgerichte vormingsmodules uitwerken om reisagenten te leren werken met laagdrempelige (gratis/betaalbare en gebruiksvriendelijke) digitale tools.

Doel: Praktijkgerichte vormingsmodules uitwerken

Onze partner in dit project is de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. Samen met de gebruikersgroep helpen zij om het project mee te sturen, zodat de vormingsmodules ook echt relevant en nuttig zijn voor de sector.

DIGIT bestaat uit vier fases:

fases DIGIT 2 (2)

In fase 1 stellen we een model op voor de customer journey van de reisagent. We bekijken de contactmomenten tussen de reisagent en de klant en identificeren de mogelijke verbeterpunten. Dit doen we aan de hand van diepte-interviews en een online enquête bij reisagenten.

Tijdens fase 2 ligt de nadruk op het verkennen van laagdrempelige tools, apps en programma’s die handig kunnen zijn voor de reisagent. Wat bestaat er allemaal? Wat is bruikbaar voor de reisagent? Wat kan een oplossing bieden voor de verbeterpunten?

In fase 3 werken we concrete voorbeeldcases uit die tonen hoe bepaalde tools handig kunnen zijn voor de reisagent. We leren de tools van binnen en van buiten kennen.

In fase 4 werken we de voorbeeldcases verder uit tot vormingsmodules, zodat de reisagent zelf kan leren werken met de digitale tools.

Meer weten over DIGIT? Stuur een mailtje naar janne.gheysen@howest.be

Digit Howest 

cropped-logo-howest-klein.jpg    21752810_338571429937460_6212087190470947124_o

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s